10-letnica podjetja EKOKULT d.o.o.

Dogodek v počastitev 10-letnice podjetja EKOKULT d.o.o.

Podjetje EKOKULT iz Kvasice pri Črnomlju letos praznuje 10-letnico svojega poslovanja. V ta namen smo v soboto, 11. junija 2016, v Kampu Radenci ob reki Kolpi, pripravili za svoje poslovne partnerje in prijatelje celodnevno druženje. Preko 100 udeležencev iz vseh koncev Slovenije in tujine je uživalo v lepotah narave Poljanske doline ob Kolpi ter v kulinaričnih dobrotah, ki jih je pripravilo podjetje Priprava priložnostnih jedi Špec Mateja Špec s.p. v sodelovanju z Mojco Stanko Kramarič z njenimi odličnimi »Domačimi dobrotami«.

Čolnarjenje po sicer hladni, a vseeno prijetni in hitri reki Kolpi v izvedbi »Kolpa-adventures« iz Radencev, je marsikoga popeljalo v čas otroštva, ko je bila igra še glavno gibalo druženja.

Na popoldanski uradni prireditvi v počastitev okroglega jubileja, je lastnik in direktor podjetja, Ivan Štajdohar, orisal svojo podjetniško pot, kaj je bilo odločilno, da se je odločil za tak korak, saj je bil pred tem na kar nekaj visokih položajih v uspešnih podjetjih v regiji. V slikovitem prikazu zadnjih 10 let uspešnega poslovanja je poudaril, da noben uspeh ni samoumeven, saj so bili čisto prvi posli tudi takšni, ki niso vedno prinesli dobička. Zato je na podjetniški poti potrebno biti predvsem vztrajen in verjeti vase ter svoje sodelavce, da lahko kljubuješ zunanjim pritiskom in izzivom.

Na prireditvi je goste pozdravil dolgoletni partner podjetja Ekokult in v zadnjih letih tudi častni konzul Republike Slovenije v dveh zveznih deželah Nemčije: Saški in Saški Anhalt, gospod Martin Bergmann. Gospod Bergmann je sicer lastnik in direktor uspešnega družinskega podjetja Bergmann Group AG iz Peniga v Nemčiji, ki je razvil postopek WSB Clean za čiščenje gospodinjskih odpadnih voda. Ekskluzivni zastopnik za Slovenijo in Hrvaško za prodajo, vgradnjo, montažo in vzdrževanje malih bioloških čistilnih naprav, je ravno podjetje Ekokult.

Tudi županja Občine Črnomelj, gospa Mojca Čemas Stjepanovič, je podala nekaj spodbudnih besed in poudarila, da je občina ponosna in vesela, da imamo tako uspešna in tudi mednarodno uveljavljena podjetja v naših krajih.

Prireditev je s svojim programom popestrila tudi znana in uspešna Tamburaška skupina Dobreč iz Dragatuša. V večernih urah pa je goste razveseljeval odlični ansambel Vodomci.

Podjetje Ekokult se vsem udeležencem sobotnega dogodka zahvaljuje za udeležbo, ki je bila kljub slabim vremenskim napovedim, velika. Prav tako gre zahvala tudi vsem ostalim številnim strankam in poslovnim partnerjem, ki se srečanja iz takšnih ali drugačnih razlogov niso mogli udeležiti, a so prav tako pomembno prispevali k mozaiku gradnje in razvoja podjetja.

Mozaik z logotipom podjetja Ekokult, ki so ga na prireditvi pomagali sestaviti tudi sami udeleženci prireditve, bo ostal v podjetju kot trajen spomin prijetnega dogodka ob dolini reke Kolpe.